Kış Sebzeli Kereviz Çanağı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 çiçek brokoli
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 çimdik hayli az karabiber, toz tatlı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. daha sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
  2. daha sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ek edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
  3. Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
  4. Denetim ederek 35 dk haşlayalım 35 dk daha sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
  5. Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, başka tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
  6. Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
  7. Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
  8. daha sonra brokolileri ek edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
  9. Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst