Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 adet orta uzunluk kereviz
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet patates
 - 1 adet havuç
 - 1adet kapya biber
 - 1 adet yeşil biber
 - 4 çiçek brokoli
 - 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
 - Yarım çay kaşığı tuz,
 - 1 çimdik hayli az karabiber, toz tatlı biber
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Yarım limonun suyu
 - Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. daha sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
 - daha sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ek edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
 - Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
 - Denetim ederek 35 dk haşlayalım 35 dk daha sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
 - Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, başka tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
 - Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
 - Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
 - daha sonra brokolileri ek edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
 - Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.