Kıyma Çökertme

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıyma Çökertme Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Üzeri için;

  • Biraz maydanoz
  • 2 tane sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
Kıyma Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri kare kare dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz, istersek üstüne baharatlayabiliriz.
  2. 200° fırında kızartıyorum.
  3. Kıymayı iki yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum.
  4. Birazcık kavurduktan daha sonra üzerine dilimlenmiş soğanlarımızı koyuyoruz.
  5. Soğanları biraz yumuşattıktan daha sonra bir yemek kaşığı salça koyuyoruz, biraz da o denli kavuruyoruz.
  6. Çok fazla kurumasın diye yarım çay bardağı su ekliyoruz ,kısık ateşte kavuruyoruz ,üzerine baharatların ekliyoruz.
  7. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt yapıyoruz .
  8. Bir servis tabağına kızarttığımız patates dilimlerini koyuyoruz.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz, onun üstünede kıymayı döküyoruz .
  10. En sonunda dilimlediğimiz maydanozları serpiyoruz ,fazlaca kusursuz bir lezzet deneyen herkese ???? afiyet olsun.
Kıyma Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst