Kıymalı Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Domates sosu ( 1 adet domates)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 şişe konserve bezelye
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yağ
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye yağı koyalım.
  2. Kıymayı renk değiştirene kadar kavuralım.
  3. Renk değiştirdikten daha sonra ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
  4. Biraz yumuşadıktan daha sonra ben yazdan kalma domates sosu kullanıyorum.Domates sosunu koyduktan daha sonra biraz daha kavuralım.
  5. 1 yemek kaşığı salçayı de ekleyip kokusu çıktıktan daha sonra küp küp doğranmış patatesi ekleyip kavuralım.
  6. Akabinde bezelyeleri ekleyelim.
  7. Baharatı koyduktan daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Patatesler yumuşayınca afiyet olsun ????.
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst