Kıymalı Girit Kabağı Doldurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Girit Kabağı Doldurması Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kıyma
  • 6 adet girit kabağı (orta)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates rende
  • 1 kırmızı biber
  • 1-2 yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1-2 tatlı kaşığı domates salçası (salçayı konut üretimi kullandım, hazır kullanacak olanlar 1er tatlı kaşığı khalbuki yeter)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Et çeşnisi
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
Üzeri için

  • Kaşar peynir
Kıymalı Girit Kabağı Doldurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları sap kısımlarından kesip içlerini güzelce oyuyoruz, sap kısımlarını atmayınız kapak olarak üzerine koyacağız.
  2. Kabakların oyulan içlerini de atmayınız iç harcına kullanacağız.
  3. Oyduktan daha sonra çanak üzere olan kabakları tencerede ağız kısımları alta gelecek biçimde buharda pişirme aparatına diziyoruz, yeteri kadar suyu koyup buharda pişiriyoruz.
  4. Kabaklar pişerken soğanı ve sarımsakları zeytinyağında biraz soteledikten daha sonra oyduğumuz kabak içleri ile bir arada biberleri de ekliyoruz ve bir arada sotelemeye devam ediyoruz.
  5. Kabak içi suyunu salıp çektikten daha sonra kıymayı ekleyip, pişmeye yakın 1 domates rendesi ve salçaları ekliyoruz ve baharatlarını da attıktan daha sonra iç harcımız hazır.
  6. Buharda pişirdiğimiz kabakların içine yavaşça tuz atıp kıymalı iç harcı dolduruyoruz ve uygun bir kaba diziyoruz.
  7. Son olarak kaba dilediğiniz biçimde salçalı su yapıp fırında 200 dereceye koyup pişmeye bırakıyoruz.
  8. Kıymaların üstü yavaşça kızarınca kaşar ekliyoruz.
  9. Kaşar da kızardıktan daha sonra kapak olarak bıraktığımız kabakları üzerine kapatıyoruz. Afiyet olsun ♡.
Kıymalı Girit Kabağı Doldurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst