Kıymalı Ispanak Yemeği (Vitamin Deposu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Ispanak Yemeği (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet soğan
  • 1 kase kadar kıyma
  • 1 bağ ıspanak (bağ küçük ise 2 bağ kullanın)
  • 1 yemek kaşığına yakın salça
  • 3 yemek kaşığı domates konservesi yahut katmak isterseniz 1 adet domates ( kışın konserve kullanırım o yüzden konserve diyorum)
  • 4 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber,kırmızı pul biber
Üzerine;

  • Limon
Kıymalı Ispanak Yemeği (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanakları derin bir kapta uygunca yıkayın dilerseniz biraz sirkeli suda bekletip o denli yıkayın.
  2. Yıkanan ıspanakları ufak olarak doğrayıp kenara alın.
  3. Kıymayı tencereye alıp kavurun.
  4. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın.
  5. birlikte kavrulduktan daha sonra içerisine salça ve domatesi ek edip karıştırın. (salçayı 3 kaşık suda açıp o denli de katabilirsiniz).
  6. Baharatları da ek edip 3 yahut 4 dakika karıştırarak pişirin.
  7. daha sonra suyu ek edip kaynamaya bırakın.
  8. bu türlü 5 dakika kaynasın, özleşsin.
  9. En son ıspanakları da ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  10. Orta ara karıştırın ıspanaklar hafifçeten rengini kaybedince altını kapatın. Çok da ıspanakların ölmesine gerek yok yeşil zerzevat olduğu için fazlaca pişipte yararını kaybetmesin.
  11. Servis ederken limon sıkabilirsiniz. Limonsuz da hoş limonlu da nasıl isterseniz.
Afiyet şifa olsun deneyeceklere ????????.

Kıymalı Ispanak Yemeği (Vitamin Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst