Kıymalı Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Karnabaharın üzerine:
  • Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı domates sosu ya da kabuğu soyulmuş, rendelenmiş 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Çiçeklerine ayrılan karnabahar, tuzlu suda haşlanır, yumuşayınca süzülür ve tavaya alınır.
  2. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir, 5-6 dakika kavrulur. Karnabaharın dağılmaması için hayli fazla karıştırılmaz.
  3. Kıymalı harç için; tencereye alınan kıyma yağda kavrulur, küp doğranan soğan, ondan sonrasında da kırmızıbiber eklenir.
  4. Soğan ve kırmızıbiber uygunca piştikten daha sonra domates sosu, tuz, karabiber ve pul biber ek edilir.
  5. 1 çay bardağı sıcak suyla pişmeye bırakılır.
  6. Tabağa alınan karnabaharın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirilir, en üste de pişen kıymalı sostan dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst