Köfte Tadında Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Köfte Tadında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 baş karnabahar
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane karanfil
Köfte Tadında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtalım. Akabinde modüllere bölüp, yıkayıp, süzdüğümüz karnabaharları koyup heryerini güzelce kızartalım.
  2. Mutfak robotumuza tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, atalım. Üstüne salçaları, baharatları, sarımsak ve tuzu koyup, güzelce kıyma formunu alana kadar robotan geçirelim.
  3. Geniş bir tencereye zeytinyağını dökelim kuru soğanı küçük küçük doğrayıp, ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. İçine harcımızı koyup karıştırarak 5 dakika pişirelim çabucak sonrasında kızarttığımız karnabaharları ekleyelim.
  5. Kaynamış sıcak suyu karnabaharların yarısına gelecek biçimde dökelim karanfilide ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika orta ateşte pişirelim. Yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
Köfte Tadında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst