Konya Yöresine İlişkin Hamur Topalağı (Köftesi)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Konya Yöresine İlişkin Hamur Topalağı (Köftesi) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı fesleğen
Suyuna

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
Üzerine

  • Yoğurtlu sarımsaklı sos
Konya Yöresine İlişkin Hamur Topalağı (Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Suyunu azar azar döküp yoğuralım ve sert bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan nohut büyüklüğünde kesimler koparıp topalak yapalım. Bir tepsinin içine un serpelim yaptığımız topalakları içine koyalım ve ortada bir sallayalım ki topalaklar una bulansın.
  4. Birbirine yapışmasın tencereye su koyalım ve kaynayınca yaptığımız topalakları içine yavaşça dökelim ve bir tavada sıvı yağ ve tereyağla salçayı kavuralım.
  5. Tencerenin içine karıştıralım ve pişmeye bırakalım.
  6. Ortada bir karıştıralım yapışmasın yaklaşık yarım saatte pişmiş olacaktır. Kıvamı biraz koyu olacak yemeğimiz hazır dinlendikten daha sonra üzerine sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz damak tadınıza ahenk sağlar şimdiden deneyenlere afiyet bal şeker ve şifa olsun ????.
Konya Yöresine İlişkin Hamur Topalağı (Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst