Kremalı Zerzevat Sote (Et Ve Balık Yemeklerin Yanına)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kremalı Zerzevat Sote (Et Ve Balık Yemeklerin Yanına) Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet patates (orta boy)
  • 2 adet havuç
  • 500 gr brokoli (daha az kullanabilirsiniz)
  • 200 ml krema
  • 450 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 100 ml soğuk su
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kuru fesleğen, tuz
  • Çay kaşığı ucuyla muskat rendesi
Kremalı Zerzevat Sote (Et Ve Balık Yemeklerin Yanına) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patates ve havucun kabuğu soyulur ve hayli büyük olmayacak biçimde doğranır.
  2. Brokoli yıkanır ve fazlaca büyük olmayacak biçimde kesimlere ayrılır.
  3. Süt ve krema karıştırılır. Uygun bir tencereye alınır.
  4. Üzerine tuz hariç öteki baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  5. Patates ve havuç ek edilir.
  6. Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynadığında ocak kısık ateşe getirilir ve kapağını kapatarak, orta ara denetim ederek 25 dk pişirilir.
  8. Akabinde brokoli eklenir.
  9. Üzerine sulu nişasta karışımı ve tuz eklenir.
  10. tekrar karıştırdıktan daha sonra brokoli istenilen kıvama gelene dek pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun.
Kremalı Zerzevat Sote (Et Ve Balık Yemeklerin Yanına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst