Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
.
- 20-30 adet patlıcan biber karışık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk soğan
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- Nar ekşisi
- 2 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba

- Öncelikle patlıcan ve biberlerle başlayalım.
- Kaynayan suyun ortasında 5 dakika bekletin ve yumuşatın.
- Sudan alıp süzgece koyun soğumaya bırakın.
- İç harcı için 1 çay bardağı zeytinyağına minik minik doğranmış soğanları alıp rengi değişene kadar kavurun.
- Üzerine salçayı ve pirinçi alıp bir kaç dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ve baharatları ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen harcı dolmaların içine doldurun.
- Alta patlıcan üste biberler gelecek biçimde tencereye dizin.
- Üzerine nar ekşisi gezdirin.
- 2 bardak soğuk suyu koyup kaynayana kadar olağan ateşte kaynadıktan daha sonra altını kısıp 40 dakika pişirin.