Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
		
			
		
		
	
.
								- 20-30 adet patlıcan biber karışık
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 orta uzunluk soğan
 - 1.5 su bardağı pirinç
 - 1.5 su bardağı sıcak su
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı pul biber
 - 2 yemek kaşığı kuru nane
 - 1 çay kaşığı sumak
 - Nar ekşisi
 - 2 su bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
	- Öncelikle patlıcan ve biberlerle başlayalım.
 - Kaynayan suyun ortasında 5 dakika bekletin ve yumuşatın.
 - Sudan alıp süzgece koyun soğumaya bırakın.
 - İç harcı için 1 çay bardağı zeytinyağına minik minik doğranmış soğanları alıp rengi değişene kadar kavurun.
 - Üzerine salçayı ve pirinçi alıp bir kaç dakika daha kavurun.
 - Sıcak suyu ve baharatları ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
 - Pişen harcı dolmaların içine doldurun.
 - Alta patlıcan üste biberler gelecek biçimde tencereye dizin.
 - Üzerine nar ekşisi gezdirin.
 - 2 bardak soğuk suyu koyup kaynayana kadar olağan ateşte kaynadıktan daha sonra altını kısıp 40 dakika pişirin.