Lahana Kapama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 orta uzunluk kuru soğan
 - 1 adet kapya biberi
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 tane domates
 - 1 adet tavuk göğsü
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı kuru nane
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - Yarım su bardağı pirinç
 - Yarım su bardağı pilavlık bulgur
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 7- 8 yaprak lahana
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana yapraklarını 2- 3 dakika sıcak suda haşlayalım.
 - Bir kenarda beklesin.
 - Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
 - Kuru soğanı biberleri domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
 - Ardından pirinç ve bulguru yıkayıp doğradınız sebzelerin içine karıştırıp dolma harcı üzere çiğden hepsinin harmanlayıp salça ve baharat yağ karıştırıp orta uzunluk bir tencerede lahanaları alt tabana yayalım.
 - Hazır aldığımız harcı lahanaların üzerine döküp üstünü de lahanayla kapatıp üzerine sıcak kaynar su döküp 40 dakika denetimi bir biçimde pişirelim yeterlice lahanalar yumuşayınca yemek pişmiştir.