Malatya Metodu Kabak Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Malatya Adabı Kabak Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet büyük uzunluk kabak
  • 500 ml sıcak su
  • 1 çorba kasesi kıyılmış maydanoz
Malatya Adabı Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağımızı bir tencerede eritiyoruz.
  2. Küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Akabinde salça tuz ve karabiberi ekleyip şu biçimde bi döndürüyoruz.
  4. çabucak sonrasında küp doğranmış kabaklarımızı da koyup harmanladıktan daha sonra suyumuzu ekleyip, maydanozlarımızı koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alıp pişmeye bırakıyoruz. yavaşça sulu bir yemek olacak. Şimdiden afiyetler olsun ????.
Malatya Yolu Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst