Mantar Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) kg haşlanmış kanlıca mantarı
  • 6 adet çeri domates ( rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Haşlanmış kanlıca mantarlarını küp küp doğruyoruz. Çeri domatesleri rondodan geçiriyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağ küp küp doğradığımız soğanımızı koyup kavuruyoruz.
  3. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça rondodan geçirdiğimiz çeri domatesleri ve baharatları ek ediyoruz.
  4. Hazırladığımız tavadaki sosun üzerine mantarları ek ediyoruz.
  5. Üzerinden çıkacak biçimde sıcak koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst