Mantarlı Patlıcan Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Patlıcan Sote Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 300- 400 gram mantar
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak tatlı kaşığı salça
  • 1 tane büyük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için ;

  • 1 su bardağı kaşar
Mantarlı Patlıcan Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
  2. Patlıcanları sıkıp öbür kaba alın ve üzerine 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz gezdirip fırın tepsisine dizin.
  3. Kızarana kadar 180 derece fırında pişirin.
  4. Öbür tarafta mantarları soteleyin.
  5. Akabinde yağı, biber, soğanları ekleyip daima birlikte tekrar soteleyin.
  6. Üzerine domates, salça, sarımsak ekleyip pişirin.
  7. En son pişen patlıcanları fırından alıp tavaya atın ve daima birlikte güzelce harmanlansınlar.
  8. En son borcama alıp üzerine kaşar dökün ve 10 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
  9. Ben makarna ile tercih ettim. Dilerseniz direkte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
    ❤
    .
Mantarlı Patlıcan Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst