Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo tavuk baget
 - 3 orta uzunluk patates
 - 3 havuç
 - 6-7 tane arpacık soğan
 - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 3 diş sarımsak
 - Çeyrek bağ maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 5 su bardağı su
 
- Yarım limon suyu
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 su bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bagetlerimizi paketinden derilerini temizleyip derin bir kaba alıyoruz bu sayede fazla yağından kurtulmuş oluyoruz tuzlayıp üzerlerine uygunca pişmesi için bıçak sayesinde birer çizik atıyoruz.
 - Pişirme tenceremizi alıp içerisine zeytinyağımızı ekleyip, bagetlerimizi zıt düz fazlaca kısa periyodik mühürlüyoruz.
 - Havucun bir adedini uzun ince başkalarını halka halka doğrayalım.
 - Patateslerimizi halka halka doğrayıp, soğanlarımızı da ek edelim.
 - Tencereden tavukları alıp patates havuç ve soğanları tencereye alıp soteleyelim üzerlerine bagetlerimizi ekleyelim.
 - Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
 - Kaynadıktan 20 dk daha sonra un, su, limon karşımımızı ekleyip 10 dk da bu türlü kaynatıp maydanoz ekleyip ocağı kapatalım. Afiyet olsun ?.