Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 3 orta uzunluk patates
  • 3 havuç
  • 6-7 tane arpacık soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
Sosu için ise;

  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bagetlerimizi paketinden derilerini temizleyip derin bir kaba alıyoruz bu sayede fazla yağından kurtulmuş oluyoruz tuzlayıp üzerlerine uygunca pişmesi için bıçak sayesinde birer çizik atıyoruz.
  2. Pişirme tenceremizi alıp içerisine zeytinyağımızı ekleyip, bagetlerimizi zıt düz fazlaca kısa periyodik mühürlüyoruz.
  3. Havucun bir adedini uzun ince başkalarını halka halka doğrayalım.
  4. Patateslerimizi halka halka doğrayıp, soğanlarımızı da ek edelim.
  5. Tencereden tavukları alıp patates havuç ve soğanları tencereye alıp soteleyelim üzerlerine bagetlerimizi ekleyelim.
  6. Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynadıktan 20 dk daha sonra un, su, limon karşımımızı ekleyip 10 dk da bu türlü kaynatıp maydanoz ekleyip ocağı kapatalım. Afiyet olsun ?.
Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst