Misler Üzere Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo tavuk baget
- 3 orta uzunluk patates
- 3 havuç
- 6-7 tane arpacık soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Çeyrek bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Bagetlerimizi paketinden derilerini temizleyip derin bir kaba alıyoruz bu sayede fazla yağından kurtulmuş oluyoruz tuzlayıp üzerlerine uygunca pişmesi için bıçak sayesinde birer çizik atıyoruz.
- Pişirme tenceremizi alıp içerisine zeytinyağımızı ekleyip, bagetlerimizi zıt düz fazlaca kısa periyodik mühürlüyoruz.
- Havucun bir adedini uzun ince başkalarını halka halka doğrayalım.
- Patateslerimizi halka halka doğrayıp, soğanlarımızı da ek edelim.
- Tencereden tavukları alıp patates havuç ve soğanları tencereye alıp soteleyelim üzerlerine bagetlerimizi ekleyelim.
- Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan 20 dk daha sonra un, su, limon karşımımızı ekleyip 10 dk da bu türlü kaynatıp maydanoz ekleyip ocağı kapatalım. Afiyet olsun ?.