Musakka Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet patlıcan
- 6 tane yeşil biber
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım kilo kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Patlıcanı kıazartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu salça
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup halka formunda doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Tencereye yağı alıp ısıtmalı ve patlıcanları aldığı kadar kızartalım hepsi bitene kadar.
- Kıymayı tavaya allım suyunu çekee kadar kavurun akabinde sıvı yağ, soğan, biber ve sarımsağı ekleyin kavurun.
- sonrasındasında salça ve baharatları ekleyelim 2dk daha pişirip ocaktan alalım.
- Fırın kabına kıymayı üstünde patlıcanı alalım yavaşça karıştıralım, yayalım.
- Üzerine suyla açtığımız salçalı suyu gezdirelim ve biberleri koyup 200 derece fırında orta rafta üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı