Nefis Lezzete Güveçte Kaşarlı Mantar Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nefis Lezzete Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar ( 400 gr)
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber
Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi
Nefis Lezzete Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağları uygun bir tavaya alıp eritin.
  2. İnce piyazlık doğranmış soğanı, sarımsakları ve biberleri ekleyip biraz tuzla soteleyin.
  3. Küçüldüklerinde kabukları soyulmuş küp doğranmış mantarları ek edin.
  4. Kapağını kapatıp 4-5 dk yumuşayana kadar pişirin.
  5. sonrasındasında salça ve minik küp doğranmış domatesleri ekleyip soteleyin.
  6. Pişmeye bırakın.
  7. Bütün gereçler özdeşleştiğinde sıcak suyu ve baharatları ekleyin. 5 dk kadar pişirip kapatın.
  8. Mini güveçlere paylaştırın.
  9. Üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede peynirler eriyene kadar pişirin.
  11. İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun
    🌸
    📌
    güvecin büyüklüğüne göre 3-4 porsiyon elde ediyoruz.
Nefis Lezzete Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst