NFT Olarak Manzaralı Konuşma Yapmak Mümkün Hâle Geliyor!

AliDayı

New member
Geleceğin teknolojilerinden olarak nitelendirilen kripto para üniteleri ve NFT’ler hakkında her gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Biroldukca teknoloji şirketi ve ünlü isim, bu hususlara yönelik atak yaptığını açıklıyor. NFT avatarlar da bu şekil yatırım alan varlıklardan birisi.

Şimdi de dünyaca ünlü rock kümesi Linkin Park’ın bir üyesinden NFT’lere yönelik bir atılım geldi. Kümenin kurucularından olan Mike Shinoda, kullanıcılarının NFT oluşturmasına imkan tanıyan Hologram’a yatırım yaptı.

Görüntülü görüşmeler NFT olarak gerçekleştirilebilecek


Şimdilik bir Google Chrome eklentisi olarak ulaşılabilen Hologram, kullanıcılarının kendi NFT’lerini oluşturmalarına müsaade veriyor. Daha da açacak olursak bu sistem, sizin imajınızı gerçek vakitli olarak NFT’ye dönüştürebiliyor ve hatta sesinizi değiştirebiliyor. Şirket, makine tahsili yoluyla gerçekleştiği belirtilen bu sürecin, kullanıcı verisi toplamadığının da altını çiziyor.

Hologram’ın Twitter üzerinden yayınladığı bir klip de bir Google Meet toplantısı sırasında NFT’nizin oluşturulabileceğini gösteriyor. Görüntü incelendiğinde, sistemin hareketlerinizi izlediği ve size bakılırsa hareket edebilen animasyonlu avatarları oluşturduğu görülüyor.


bahsetmiş olduğumiz üzere Linkin Park üyesi Mike Shinoda, şirketin yatırımcıları içinde yer alıyor. Shinoda’nın, Hologram’ın NFT müzik projesi Ziggurats’ta da çalışacağı belirtiliyor. Hologram’a Shinoda haricinde biroldukca farklı ismin yatırım yaptığı da gelen haberler içinde yer alıyor.

Web3 projelerine ilgi duyan iki teşebbüsçü tarafınca kurulan ve 6,5 milyon dolar yatırım toplayan Hologram, genel olarak hudutlu fonksiyona sahip NFT’leri değiştirmek ve bu usul avatarları hayata geçirmek istiyor. Yakında taşınabilir uygulamanın da geleceğini söyleyen şirket, teknolojisinin kısa ve uzun görüntüler oluşturmada kullanılabileceğini de vurguluyor.
 
Üst