Nohutlu Buğdaylı Pazı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 bağ pazı
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış buğday
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 2 yemek kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye aldığımız tereyağı ve zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur.
 - sonrasındasında salça, tuz ve karabiber eklenir.
 - Yıkayıp doğradığımız pazı ek edildikten daha sonra 3-4 dakika kavrulur.
 - En son bir gece öncesinde suda bekletip başka kaplarda yumuşayana kadar pişirdiğimiz nohut ve buğday eklenir, karıştırılır.
 - Kısık ateşte pişmeye bırakılır. (ben yemeğe su eği yapmadım, gerekirse eklenebilir. )
 - Pişen, dinlenen yemek nar ekşisi gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.