NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti Madencilikte Ortaya Çıktı

AliDayı

New member
Kripto para topluluğunun değerli paydaşlardan olan madenciler, şu sıralar gözlerine inanamayacakları bir madencilik teşebbüsüne odaklanmış durumdalar. Flexpool isimli madencilik platformunda yer alan bilgilere göre birileri, NVIDIA ve AMD’nin çabucak hemen piyasaya sürülmemiş modellerini kullanarak Ethereum madenciliği yapıyor. Bu modeller; NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti ve AMD Radeon RX 7000.

Açık konuşmak gerekirse; kelam konusu madencilik teşebbüsünde kullanılan ekran kartlarının NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti ve AMD Radeon RX 7000 olduğunu doğrulamanın hiç bir yolu yok. Fakat bu noktada garip bir durum var. Bu madenciler, kullandıkları ekran kartlarıyla bugüne kadar pek de görülmemiş kazım suratlarına ulaşmayı başardılar. Flexpool’da yer alan bilgilere nazaran kullanılan sistem, 3 TH/s’in bile üzerine çıkmış durumda. Pekala bu ne manaya geliyor?

Birebir sürate ulaşmak, 10 bin adet NVIDIA GeForce RTX 3090 ile mümkün


Madenciler, ellerindeki ekran kartlarını farklı hallerde çalıştırıyorlar. Bu bağlamda; NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti için OC testi, AMD Radeon RX 7000 içinse hem denetim testi birebir vakitte OC testi modları kullanılıyor. Fakat bu madencilik modlarıyla ilgili rastgele bir bilgiye ulaşmak da mümkün değil. Şu an söyleyebileceğimiz tek şey, kullanılan sistemin adeta para bastığı


Madencilerin sistemlerine baktığımızda, NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti’ın ortalama kazım suratının 1.22 TH/s (1.22 terahash) olduğunu görüyoruz. Kişisel bir tüketici olarak sırf 1 adet NVIDIA GeForce RTX 3090 ile 110-120 MH/s (110-120 megahash) sürate ulaşabileceğinizi düşünürsek, bahsi geçen madencilerin üretim kapasitesine ulaşabilmek için 10 bin adet civarı NVIDIA GeForce RTX 3090 sahibi olmanız gerekiyor. Bu sayılar akılalır üzere değil. Fakat şunu söylemek gerekiyor ki madencilerin elinde muhtemelen birden epeyce sayıda NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti bulunuyor. Bu mümkünlüğü doğrulamanın bir yolu da ne yazık ki yok.

Sistemin ortalama suratına baktığımızda, bu madencilerin rakipsiz olduklarını pekala söyleyebiliriz. Zira kullanılan sistem, 3 saatlik çalışma döneminde 5 Ethereum kazıyor. Bu da sistemin 3 saatlik hasılatının 20 bin dolar civarında olduğu manasına geliyor. Bu sistemin 1 ay boyunca çalışması, sistem sahiplerinin aylık hasılatının 4 milyon doların üzerinde olacağı manasına geliyor.

Datalar etkileyici olsa da bu sistemin öteki madencilerin güzeline gitmediği sugötürmez bir gerçek. Zira sisteme bu kadar kuvvetli bir madencinin girmesi, Ethereum madencilik zorluğunu yükseltti. Bu da başka madencilerin daha az para kazanmaya başladıkları manasına geliyor. Öte yandan; 2022’nin sonuna gerçek piyasaya sürülmesi beklenen ekran kartlarına nasıl ulaşıldığı, bu ekran kartlarının sahiplerinin kimler olduğu da net değil. 12 gündür çalışan sistem, madenciliğin kurallarını baştan yazacak üzere görünüyor…
 
Üst