Palermo'da toplu tecavüze mahkum olanların anneleri: “Onlar canavar değil”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Çocuklarının davranışlarını onaylamıyorlar ama o gece tecavüz olmadığından eminler.: “Onlar yanılıyordu çünkü köpekler gibi sokakta grup halinde seks yapılmıyor. Ama bu tecavüz değildi. Onlar canavar değil.” Bazı sitelere gerçekleri anlatmak için konuşanlar, geçen yaz Palermo'daki Foro Italico'daki terk edilmiş bir inşaat alanında on dokuz yaşındaki bir kız çocuğuna toplu tecavüz etmekten hüküm giyen yedi erkek çocuktan üçünün anneleri. “Çocuklarımız bir hata yaptı çünkü yedi kişi bir kadınla gitmiyor” diyorlar Loredana Mamone, Ornella Valenti ve Francesca Mortillarosırasıyla Gabriele di Trapani, Angelo Flores ve Christian Maronia'nın anneleriama “onlar canavar değiller”. Sokakta ve özellikle sosyal medyada kendilerine gelen hakaretleri anlatıyorlar; “bana orospu ve fahişe dediler” diyor çocuğun annesi Angelo Flores -, çocukları için endişeleniyorlar – “oraya (cezaevine) girdiklerinden beri kapatılıyorlar” ve avukatlarının da belirttiği gibi, “kötü muamele kurslarının başlatılması yönündeki talebe rağmen” bunun nasıl olduğunu vurguluyorlar erkeklerin kızdan bahsederken kullandıkları iğrenç dil göz önüne alındığında hiçbir dernek onları takip etmeyi kabul etmedi.”

Loredana Mamone: “Gabriele bu işe karışmamalıydı”

“Gabriele'ye verdiğim eğitimden dolayı bu gruba girmemesi gerekiyordu, bulaşmaması gerekiyordu, hata yaptı” diyor Loredana Mamone – Kabul etse bile gitmemeliydi: bir grupta, sokak ortasında köpekler gibi bu şekilde seks yapamazsınız”. Polis evini arayıp ona şunu söylediğini söylüyor: oğlu nefret ettiği bir tecavüz gerçekleştirmişti, “ancak günler geçtikçe bu ilişkinin ana hatları yavaş yavaş ortaya çıktıkça onun kimseye tecavüz etmediğini fark ettim”.

Francesca Mortillato: “Christian'ın ondan şüphe etmeyen bir kız arkadaşı var”

Christian'ın annesi, kocamla birlikte meyve ve sebze satarak çalışan ve aynı zamanda kaynakçılık kursuna gitmiş “neşeli, girişken” bir çocuktan bahsediyor. Christian'ın da her zaman aynı olan bir kız arkadaşı var ve Bayan Mortillaro şunun altını çiziyor: “Ondan asla şüphe etmedim, ben şüphe ettim ama o şüphe etmedi…”.

Duruşma sırasında Maronia, “sevdiğim tüm kadınlardan” özür dilemek için bir mektup da yazdı. “Bana cinsel saldırı olduğunu söylediklerinde yüreğim dondu” diyor anne. Oğluma baktım, 'Yemin ederim öyle bir şey değildi, tecavüz değildi' dedi. Kızın onu tanımadığını bile söyleyerek rıza gösterdiğini açıkladı.”

Christian'ın babasının tutuklanma sırasındaki sözleri çok sertti: “Eğer işler bu kızın söylediği gibiyse, yüzümü unutun”. Avukat bulmak da zor: “Hakaret ve suçlamalar arasında oğlum için avukat aramaya başladım ve 4-5 kişi onu savunmayı reddetti” ama “Christian şunu söyledi: 'Hata yaptım, gitmemeliydim. Kendimi bok gibi hissediyorum, bu pisliğin içine nasıl girdiğimi bilmiyorum… Beni bu şekilde yetiştirmedin, ben bu değilim.”

Ornella Valenti: “Angelo gerçekte yaptığının bedelini ödemeli”

Kızı tanıyan ve onunla rızaya dayalı ilişkileri olan tek kişi Angelo Flores'ti. Ayrıca şiddete katılmayan, sadece cep telefonuyla video çeken ve daha sonra videoyu diğer arkadaşlarıyla paylaşan tek kişi o. “Oğlum hemen polise videoyu anlattı – annesi Ornella Valenti şöyle açıklıyor – cep telefonunun kilidini açıp telefonu veren kişi oydu. Kızla cinsel ilişkiye girdiği başka bir video daha var, bana şunu söyledi: Her zaman film çekmeyi isteyen oydu”. Angelo kızın annesiyle konuşmuştu: “Bana bir kızla tanıştığını, erkek arkadaşının ona kötü davrandığını ama bağlanmak istemediğini söyledi. O kadar çok çıkıyorlardı ki, rızaya dayalı ilişkileri bile vardı. ”

Tutuklandığı sırada Bayan Valenti şunları anımsıyor: “Angelo bana şunları söyledi: 'Anne, sana yemin ederim ki ben hiçbir şey yapmadım, sadece bir video ve o bana sordu, her zaman sordu. Nedenini anlamıyorum. olay temmuz ayında gerçekleştiğinden beri şimdi rapor veriyor'”. “Videoyu kendine saklamalıydı, bunları arkadaşlarıyla övünmek için paylaşmalıydı, hayır diye ekliyor: Eğer bir hata yaptıysa oğlum bunun bedelini ödemeli ve ben adalete inanıyorum”. Ama “gerçekte yaptığının bedelini” ödemesi gerekiyor.

“Benim ve diğer çocuklarımın fotoğraflarını yayınladılar, bana orospu ve fahişe dediler ama bu nefretin bununla ne alakası vardı. Neyse ki iklim değişti, insanlar anladı – diye devam ediyor – Yapamıyoruz. Ekonomik sorunlar nedeniyle Angelo'yla röportajlara gidiyorum, en küçük oğlum da kendisinin cezaevinde olduğunu bilmiyor, bu hikaye hakkında hiçbir bilgisi yok. Angelo'nun dışarıda çalıştığını anlattık ve onu ziyarete gittiğimizde bana şunu sordu: 'Ama Angelo neden böyle bir yerde çalışıyor? kötü bir yer mi?'”.

Ayrıca okuyun