Patates Oturtma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller

  • 5-6 adet orta uzunluk patates
  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda kıymalı harcı hazırlıyoruz.Tavaya sıvı yağ alalım ve kıymanın rengi dönene kadar orta ara çevirerek kavuralım.
  2. Yemeklik küçük doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim,salçaları ek edelim bir kaç dk daha kavuralım.
  3. Kabuğu soyulur minik doğranmış domatesleri,tuz ve karabiber ek edelim karıştıralım.
  4. Sıcak suyu ekledikten daha sonra orta ara karıştırarak domatesler pişene kadar kapağı kapalı olarak pişirelim.
  5. İnce kıyılmış maydanozu ek edelim karıştıralım bir iki dk pişirdikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
  6. Patateslerin kabuğunu soyup yuvarlak olarak dilimleyelim patates dilimleri ne ince nede kalın olsun.
  7. Fırın kabının altını fırça ile yağlayalım ve dilimlenmiş patatesleri bir sıra dizelim boşluk kalan yerleri de patateslerle kapatalım.
  8. Patateslerin üzerine kıymalı harcın yarısını döküp eşit biçimde yayalım.
  9. Kıymalı harcın üzerine tekrar patates dilimlerini dizelim ve geri kalan kıymalı harcıda üzerlerine eşit biçimde yayalım.
  10. Son olarak en üste patates dilimlerini dizip kıymalı harcı kapatalım ve patateslerin üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürelim.
  11. Tepsinin üzerini fırın kağıdı yada sar pişir folyo ile kapatalım.
  12. 200 derece evvelinde ısıtılmış fırında birinci 20 dksını tepsinin üzeri kapalı pişirelim.
  13. daha sonra üzerini açıp yine fırına verelim patateslerin üzeri kızara kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst