Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bezelye (Ayıklanmamış)
  • 1 küçük patates
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bezelyelerimizi ayıklayıp yıkıyoruz. Ben kabuklarının da taze olanlarının iç zarlarını çıkarıp, yemeğe ekliyorum.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayıp, zeytinyağımız ile birlikte orta ısıda yavaşça pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine minik doğradığımız havuçlarımızı ekleyip, 1-2 dakika kavuruyoruz.
  4. daha sonra minik doğradığımız patateslerimizi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
  5. sonrasındasında bezelyelerimizi ve sarımsağımızı da ekleyip, kapağını kapatıp, 1-2 dakika daha kendi hallerinde kavrulmaya bırakıyoruz.
  6. Domatesimizi rendeleyip içine salçamızı koyup karıştırıyoruz.
  7. Kavrulan sebzelerimizin üzerine domatesli karışımı ve tuzumuzu koyup bir cins karıştırıp kapağını kapatıp, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  8. En son olarak üzerine 1 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip, en küçük ocağın en kısığında yavaşça pişmeye bırakıyoruz.
  9. Arada pişme durumunu denetim edip suya gereksinimi var ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst