Patatesli Türlü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patatesli Türlü Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet patlıcan
  • 7-8 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 100-250 gram kıyma
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Su
Patatesli Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları pijama halinde soyalım, küp küp doğrayalım.
  2. Patatesleri de tıpkı biçimde küp küp doğrayalım.
  3. Tencereye sıvı yağ koyalım. Soğanları fazlaca küçük olmayacak biçimde küp küp doğrayıp, kavuralım.
  4. Kavrulan soğana kıymayı ekleyelim kavuralım.
  5. Kapya ve sivri biberi kavrulan kıymanın içerisine ekleyelim.
  6. Havuçları ve sarımsakları doğrayıp, ekleyelim.
  7. Doğranmış patatesleri ekleyip, bir iki karıştıralım.
  8. Patlıcanları ekleyelim. Karıştıralım.
  9. Bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı salçayı koyalım. Sulandıralım. Türlümüzün üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  10. Baharatlarını da ekledikten daha sonra sebzelerimiz pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst