Patlıcan Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 600 gram domates sosu
  • 374 gram az yağlı mozzarella
  • 200 gram rendelenmiş kaşar
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru fesleğen
  • Sarımsak tozu
  • 1 adet kuru soğan
  • bir tutam kuru maydanoz
  • Tuz ,karabiber
Patlıcan Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları yıkayıp yuvarlak ince dilimler halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  2. Üzerlerine zeytinyağı sürün .
  3. 200 derecede 10 dk pişirin.
  4. Domates ve mozzarellayı ince dilimler halinde kesin.
  5. Kırmızı biberleri doğrayın ve sarımsakla zeytinyağında soteleyin.
  6. Salça sosunu ekleyin .
  7. Fesleğen,sarımsak tozu, kuru soğan,kuru maydanoz, tuz,karabiberi ekleyin.
  8. 2 yemek kaşığı domates sosunu 1 graten tepsisine yayın.
  9. Akabinde 1 kat patlıcan,1 kat domates, mozzarella dilimleri koyun ve domates sosuyla kaplayın.
  10. Tüm gereçler tükenene kadar süreci yinelayın,1 kat domates sosu ile bitirin 180°’de 40 dk pişirin.
  11. daha sonra çıkarın üstüne kaşarla kaplayın tekrar 10dk fırına verin.
Patlıcan Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst