Patlıcan Kapama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 2 büyük patlıcan
İçi çin;

  • 700 gram dana eti
  • 1 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Orta katlar için:

  • 3 patates
Parlıcanları kızarmak için:

  • Sıvı yağ
Patlıcan Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanlarımızı ince uzun dilimleyelim ve tavaya sıvı yağ döküp gerili öğünlü patlıcanları kızartalım.
  2. Başka bir tavaya biraz sıvı yağ̆ dökelim ve etlerimizi soteleyelim. Suyunu büsbütün çekmeden önce yemeklik doğradığımız soğan, tereyağ, yeşil ve kırmızı biberleri ek edelim. ( bu aşamada etlerimiz yavaşça yumuşak olmalı).
  3. Sebzeler pişerken salçaları damak zevkinize göre baharatları ek edelim. En son kabuğunu soyduğumuz ve küp küp kestiğimiz domatesleri ekleyip biraz daha pişirelim.
  4. Borcama kızaran patlıcanları dışına doğru sarkarak dizelim. Soyduğumuz patatesleri yuvarlak keselim ve bir kısmını patlıcanların üzerine dizelim.
  5. Patateslerin üzerine iç harcını boşaltalım ve tekrar bir kat daha patates dizelim.
  6. En son içe doğru patlıcanlarımızı patateslerin üzerine kapatalım ve 180 derece fırında patatesler pişene kadar kontörlü bir şekilde pişirelim. ????affı̇yet olsun????.
Not: Fırına yemeği verirken nemli pişirme kağıdıyla üzerini kapatın patlıcanlar yanmasın diye.

Patlıcan Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst