Patlıcan Musakka

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar
Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları alacalı soyalım.
  2. Tuzlu suda biraz bekletelim ki acısı gitsin.
  3. Kurulayıp bol yağda kızartalım.
  4. Kızartma sürecini yaparken farklı bir kapta suyu kaynatalım.
  5. Kızaran patlıcanları yağdan çıkarır çıkarmaz kevgire alıp sıcak suya batırıp çabucak çıkartalım( 2 saniye ) fazla tutmayalım.
  6. Başka bir kapta soğanları küp doğrayıp kavuralım üzerine kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
  7. Sarımsakları doğrayıp ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  8. Salçaları ekleyip kokusu gidinceye kadar kavurma sürecine devam edelim.
  9. 1 lt kadar sucak su ekleyelim (azaltıp çoğaltabilirsiniz)kaynamaya başlayınca doğradığımız biberleri ve domatesleri ekleyelim 10 dk kadar pişmeye bırakalım.
  10. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlarımızı yayalım onun üzerinede kıymalı harcımızı yayalım.
  11. 180 yahut 200 derece fırında 20-30 dk kadar pişirelim. ( fırından fırına farklılık göstereceği için denetimli pişirelim lütfen).
Afiyet olsun!.

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst