Patlıcan Patates Dolması (Az kıymayla iki yemek)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Patates Dolması (Az kıymayla iki yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo top patlıcan
  • 500 gram orta büyüklükte patates
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 7 kol maydanoz
  • 3 kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 2 tane yeşil biber
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı domates salçası
  • 2 su bardağı su
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Patlıcan Patates Dolması (Az kıymayla iki yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce patlıcanları ikiye kesip orta kısmını alalım. Üzerini örtecek kadar tuzlu suya koyup yarım saat bekletelim. daha sonra sade suyla patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayalım.
  2. Patatesleride soyup ortalarını oyalım.
  3. Kıymamızı tavaya koyup sıvı yağını ekleyip uygunca kavuralım.
  4. Soğanlarımızı ve kırmızı biberi de küçücük doğrayıp kıyma ile birlikte biraz daha kavuralım.
  5. Domatesleride rendeleyip ekleyelim salçasını baharatlarını da koyup karıştıralım. Doğranmış maydanozu koyup ocaktan alalım.
  6. Tavaya sıvı yağı koyup düzgünce kızınca patlıcanları ve patatesleri kızartalım.
  7. Borcama dizelim. Üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
  8. Sosun üretimi için suya salçayı sosu tuzu koyup yeterlice karıştıralım.
  9. Sosu patlıcan ve patateslerin üzerine koyalım.
  10. Isıtılmış 200 dr fırında 30 dakika pişirelim. Yemeğiz güzel kızarınca çıkaralım ve servis yapalım.
Patlıcan Patates Dolması (Az kıymayla iki yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst