Patlıcan Silkme

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Silkme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 iri soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Patlıcan Silkme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup, parmak uzunluğunda doğranır.
  2. Tuzlu su dolu bir kaba alınıp, acılığının gitmesi için 15-20 dk bekletilir, tencereye zeytinyağı gezdirilir.
  3. Soğan yarım ay formunda doğranıp, tencerenin tabanına alınır.
  4. Üzerine sırasıyla jülyen biçimde doğranmış biberin yarısı, küp doğranmış domatesin yarısı ve akabinde süzülmüş patlıcanlar eklenir.
  5. Üzerine kalan biber ve domatesler koyulur, tuzu atılır. Tencere kapağı kapalı biçimde kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Yemeğe katiyen su eklenmeyecek ve kaşık girmeyecek.
  7. Yemek kaynamaya başladıktan 15 dk daha sonra tencere sallanarak karıştırılmaya çalışılır (Silkme işlemi)
  8. daha sonrasında 15 dk kadar daha pişirilip altı kapatılır. Afiyet olsun
    ❤
    Instagram: tariflerim_ve_sunumlarim.
Patlıcan Silkme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst