Patlıcan Ve Kabak Rulosu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Ve Kabak Rulosu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domatez
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Kaşar peyniri rendelenmiş bir kase (az gelirse ilaveten rendele)
Alt üst sos için;

  • 3 adet domates rendesi yada
  • Domates sosu
  • Tuz, pul biberi,karabiber damak zevkinize bakılırsa ayarlayın
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patlıcan Ve Kabak Rulosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel tencere kıymayı alalım, çeyrek çay bardağı su ekleyip su çekene kadar karıştırarak kavuralım .
  2. Suyu çekince üzerine sıvı yağ ekleyip üstüne küçük doğranmış soğanı ekleyip kavuralım .
  3. Soğanlar yavaşça rengi dönene kadar gerisinden küçük doğranmış biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim .3 yada 4 dk kavuralım .
  4. Üzerine salçayı ekleyip karıştıralım .
  5. Üstüne küp küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dk daha orta ara karıştırarak kavuralım.
  6. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip kapatalım patlıcan ve kabakları uzun uzun ince biçimde doğrayalım .
  7. Yumuşak bir biçimde tavada kızartalım.
  8. ondan sonrasında borcama sos malemelerin tamamını ekleyip karıştırıp yayalım.
  9. Akabinde patlıcan ve kabaklara iç harç bırakıp en üste kaşarları ekleyip rulo biçimde sarıp borcama dizelim.
  10. Bütün kabak ve patlıcan bitene kadar yapalım.
  11. Akabinde alttaki sostan kabak ve patlıcanların üstüne 1 yemek kaşığı yardımı ile ekleyip 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Patlıcan Ve Kabak Rulosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst