Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı toz biber
  • 2 dis sarmısak
  • 1 demet pazı
  • 6 âdet kuru kabak
  • 6 adet kuru dolmalık biber
  • 6 adet kuru patlıcan
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;

  • Sarmısaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz biber
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhaba arkadaşlar evvela peziklerin saplar kesilir, pazılar büyüklüğüne bakılırsa sarmalık kesimlere ayrılır, su kaynayan tencerenin içine batırılıp çıkartılır yani 2 saniye kadar zira fazla sıcak suda kalırsa parçalanır.
  2. Gerisinden kurutmalıklar sıcak suda 3-4 dakika bekletilir kevgirle alınır. Onlar süzgeçte beklesin iç materyal hazırlanır. Pirinç çe bulgur karıştıralım, yıkayalım.
  3. Soğan ve sarımsak küçük doğranır kıyma, baharatı yağ salça eklenir daha sonra pezikler sarılır damarı olan yerleri bıçağın ardı ile ezerek düzleştirebilirsiniz.
  4. Kurutmalar doldurulur tencereye dizilince üzerine sosu hazırlanarak dökülür tencerenizin boyutuna bakılırsa bir tabak koyarsanız yemeğimiz dağılmaz. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
  5. Pişen dolma ve sarmamızı servis tabağına alınıp ister sade ister sarmısaklı yoğurt ve üzerine tereyağı toz biber yakılarak dökülür tabi bu büsbütün isteğinize bağlı. Şimdiden afiyetler olsun.
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst