Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 200 gram dana kıyma
 - 1 orta uzunluk kuru soğan
 - 2,5 su bardağı pirinç
 - 1 su bardağı pilavlık bulgur
 - 2 yemek kaşığı biber salçası
 - Yarım yemek kaşığı domates salçası
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 silme tatlı kaşığı karabiber
 - 1 silme tatlı kaşığı toz biber
 - 2 dis sarmısak
 - 1 demet pazı
 - 6 âdet kuru kabak
 - 6 adet kuru dolmalık biber
 - 6 adet kuru patlıcan
 
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 2.5 su bardağı sıcak su
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- Sarmısaklı yoğurt
 - Tereyağı
 - Toz biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar evvela peziklerin saplar kesilir, pazılar büyüklüğüne bakılırsa sarmalık kesimlere ayrılır, su kaynayan tencerenin içine batırılıp çıkartılır yani 2 saniye kadar zira fazla sıcak suda kalırsa parçalanır.
 - Gerisinden kurutmalıklar sıcak suda 3-4 dakika bekletilir kevgirle alınır. Onlar süzgeçte beklesin iç materyal hazırlanır. Pirinç çe bulgur karıştıralım, yıkayalım.
 - Soğan ve sarımsak küçük doğranır kıyma, baharatı yağ salça eklenir daha sonra pezikler sarılır damarı olan yerleri bıçağın ardı ile ezerek düzleştirebilirsiniz.
 - Kurutmalar doldurulur tencereye dizilince üzerine sosu hazırlanarak dökülür tencerenizin boyutuna bakılırsa bir tabak koyarsanız yemeğimiz dağılmaz. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
 - Pişen dolma ve sarmamızı servis tabağına alınıp ister sade ister sarmısaklı yoğurt ve üzerine tereyağı toz biber yakılarak dökülür tabi bu büsbütün isteğinize bağlı. Şimdiden afiyetler olsun.