Pırasa Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pırasa Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 3-4 adet pırasa
  • 5 adet küçük uzunluk patates
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş olan tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Küp küp küçükçe doğradığımız patatesleri ek ediyoruz.
  3. Patatesleri tam pişmeyecek biçimde soteliyoruz.
  4. çabucak sonrasında yıkanmış ve ince doğranmış pırasaları, akabinde rendelenmiş havuçları ek ediyoruz.
  5. Tuz ve baharatları da ek ettikten daha sonra pırasalar dönene kadar pişiriyoruz.
  6. Un ve sütü de ekledikten daha sonra kremamsı kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  7. Borcama yağlayıp pırasalı harcı içerisine döküyoruz.
  8. Güzelce yaydırdıktan daha sonra üzerine kaşar rendesi ek edip, öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz.
  9. Üzeri kızarana kadar pişmesi kâfi olacaktır.
  10. Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servise hazır. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst