Pırasa Kavurması (Diblesi)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 silme çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasalarımızı güzelce yıkayalım. Ortadan ikiye kesip yarım ay formunda doğrayalım.
  2. Soğanlarımızı küp küp keselim. Tenceremize sıvı yağ koyup kavurmaya alalım.
  3. Havucumuzu da yarım ay biçiminde doğrayıp soğanlarımızın içine atalım birlikte kavuralım.
  4. Doğramış olduğumuz pırasalarımızı da ekleyelim.
  5. Pirinci, tuzu ve pulbiberi, suyumuzu da ekleyelim.
  6. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
    Afiyet olsun :).
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst