Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 kol pırasa
- 2 tane havuç
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım kahve fincani pirinç
- 4-5 kaşık domates püresi
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Zeytin yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan daha sonra 1 santim genişliğinde doğranır.
- Havuçlar yuvarlak yuvarlak doğranıp hazır edilir.
- Tencereye yağ koyulur, salça eklenip, biraz kavrulur.
- sonrasındasında havuç eklenir biraz kavrulur.
- Üzerine pırasa eklenir, domates püreside eklendikten daha sonra bir iki tıp karıştırılır.
- Pirinçlerde eklendikten daha sonra üzerine göz sonucu su eklenir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Limon ile servis edilir. Afiyet olsun ????