Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kğ pırasa
 - 1 çay bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 125 ml)
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 adet havuç
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 kg kemikli kuzu etinin haşlanmış suyu (4 su bardağı)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yarım limon suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 kg kemikli etimizi 1,5 litre su ile 40 dk haşlayıp suyunu hazır edelim 1 kg pırasayı doğrayalım tenceremizin içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı biber salçasını alalım.
 - Salçayı ezdikten daha sonra 1 kg pırasayı ve 1 adet havucu ekleyip 10 dk kavuralım ondan sonrasında 1 su bardağı haşlanmış nohutu ekleyip karıştıralım.
 - Üzerine 4 su bardağı haşlanmış et suyunu ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atalım pişmeye bırakalım.
 - Pişmesine 5 dk kala limon suyunu ekleyelim yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.