Pırasalı Erişteli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için ,
Not EkleTarifi Yazdır
								Köfte için ,
- 200 gr dana kıyma
 - 1 cay bardağından bir parmak eksik ince köftelik bulgur
 - 1 adet yumurta
 - 1 cay kaşığı tuz
 - 1 cay kaşığı toz tatlı biber
 - 1 cay kaşığı kimyon
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 2 kol pırasanın yeşil sapları
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pırasayı erişteyi kavurmak için)
 
- 5,5 su bardağı su
 - 1 cay kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
 - 1 diş sarımsak
 
- 1 adet yumurta sarısı
 - Yarım limonun suyu
 
- 1 tatlı kaşığı un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte gereçleri derin bir kapta toplayalım düzgünce yoğuralım misket biçiminde köfteler yapalım bir tepsiye koyalım.
 - Üzerine un döküp tepsiye sallayalım una bulansın öteki tarafta pırasaları soğanı sarımsağı küçük doğrayalım.
 - Önce tavaya yağı koyalım kısık ateşte erişteleri kavuralım bir tabağa alalım ocağı kapatalım.
 - Suyu süzdüğümüz pırasaları soğanı sarımsağı erişteleri kavurduğumuz tavaya dökelim.
 - Kısık ateşte 5-6 dk pişirip ocağı kapatalım öteki tarafta tencereye yağları salçayı koyalım güzelce karıştıralım suyu ek edelim fokurdayunca köftelerin unlarını silkerek tencereye atalım.
 - 10 dk kısık ateşte piştikten daha sonra erişteyi pırasayı ek edip karıştıralım kısık ateşte 30 dk pişirelim.
 - Terbiyeli karışımı derin bir kapta uygunca çırpalım.
 - Yemeğin suyundan bir kepçe alıp karıştıralım bu terbiyeli karışımı yemeğe karıştırarak katalım bir sefer fokurdadamı ocağın altını kapatalım afiyet olsun.