Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg pazı (ya da ıspanak)
  • Yarım kg pırasa
  • 3-4 adet havuç
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Biraz tuz
Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pırasa ve pazıyı temizleyip çokça suda yıkayarak doğruyoruz.
  2. Akabinde soğanı da doğrayarak zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz.
  3. daha sonrasındasında pırasa, pazı ve havucu da üzerine ekliyoruz.
  4. Tüm materyal suyunu salıp geri çekince üzerine pirinç ile gereğince su ve tuz ekleyerek pişiriyoruz.
  5. Suyunu çekip pirinçler pişince yemeğimiz olmuş demektir. Herkese afiyet olsun.
Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst