Pope: “Bekârlık mı? Onu tekrar görmeye hazır değilim”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
bekarlık? “Henüz gözden geçirmeye hazır değilim, ama belli ki bu bir disiplin meselesi, dogma ile ilgisi yok.” Papa Francis, Infobae ve La Nación’dan sonra, başka bir Arjantin medyası olan Perfil sitesiyle, vasiyetinin onuncu yıldönümü münasebetiyle, Vatikan Haberleri tarafından da bildirilen bir röportajda görüştüğünü söyledi.

Daha sonra, boşanmış, yeniden evlenmiş ve eşcinsel evlilik ayinleri gibi Kilise’deki çeşitli teolojik ve disiplin meseleleri sorulduğunda, şu yanıtı verdi: “Herkes Tanrı’nın çocuğudur ve herkes Tanrı’yı arar ve onu bulabileceği şekilde bulur. … Tanrı sadece kibirlileri uzak tutar, geri kalan biz günahkarlar sıraya gireriz.”

Neden kendisini Francis of Assisi ile özdeşleştiriyor? “Bu kendiliğinden. İyi bir aileden gelen, 20 yaşında babasının önünde soyunmak dahil her şeyini bırakan ve etkileyici bir yaratıcılıkla dolu bir hayata başlayan o çocuğu görmek. Francis’in hayatı, durumu tamamen tersine çevirme cesaretini göstermiş bir devrimcinin, kafasının kesilebileceğini bile bile halifeye ya da padişaha giden bir bilinçsizin hayatıdır. İsa’ya aşık olan adamın pervasızlığıdır. Takdire şayan ama tamamen taklit edilemez. İzlenecek yolu işaretlemek için daha ileri giden, ancak daha sonra sıradan hayata biraz daha yaklaştırılması gerekenler bu azizlerdir”.
 
Üst