Porsiyonluk Güveçte Köfteli Bezelye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Porsiyonluk Güveçte Köfteli Bezelye Tanımı İçin Materyaller

  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 şişe garnitür
Köftesi için;

  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım soğan
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pulbiber
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 bardak su
Üzerine;

  • Kaşar rendesi
Porsiyonluk Güveçte Köfteli Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köftesi için gereçleri karıştırıp yoğuralım.
  2. Patatesleri küp küp doğrayıp, kızartalım güveç kabına porsiyonlayalım.
  3. Garnitürü patateslerin üzerine paylaştıralım.
  4. Köfteleri cevizden küçük toplar haline getirip kızartalım onuda güveçlere paylaştıralım.
  5. Sosu için; yağ ve salçayı kavurup, su ve tuzu ekleyip, kaynatalım. Eşit bir biçimde tabaklara dökelim.
  6. Kaşar rendesi ekleyip, 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirelim afiyet olsun.
Porsiyonluk Güveçte Köfteli Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst