Portakal Sulu Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 orta uzunluk kuru soğan
 - 2 adet havuç
 - Yarım kilo pırasa
 - 2 adet portakal
 - 1 adet mandalina
 - 1 adet limon
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Pirinç (çay bardağının çeyreği kadar)
 - Tuz
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 su bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz havuçlarıda koyuyoruz yeterlice kavrulunca salçayı ekliyoruz.
 - Üzerine pırasaları koyup bir iki çeviriyoruz çabucak pirincide koyuyorum.
 - Tuzunu atıp portakal limon ve mandalinin suyunu sıkıp koyuyoruz (1 su bardağı olacak)1 su bardağı da sade su ekliyoruz.
 - Kapağını kapatıp, kaynayınca altını kısıp yaklaşık 40dakika denetimli biçimde pişiriyorum.