Portakal Sulu Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakal Sulu Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet portakal
  • 1 adet mandalina
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Pirinç (çay bardağının çeyreği kadar)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Portakal Sulu Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz havuçlarıda koyuyoruz yeterlice kavrulunca salçayı ekliyoruz.
  2. Üzerine pırasaları koyup bir iki çeviriyoruz çabucak pirincide koyuyorum.
  3. Tuzunu atıp portakal limon ve mandalinin suyunu sıkıp koyuyoruz (1 su bardağı olacak)1 su bardağı da sade su ekliyoruz.
  4. Kapağını kapatıp, kaynayınca altını kısıp yaklaşık 40dakika denetimli biçimde pişiriyorum.
Portakal Sulu Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst