Portakal Suyu İle Zeytinyağlı Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakal Suyu İle Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (az bir suyla eritilip yumuşatılmış)
  • Tuz
Portakal Suyu İle Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pırasalar ve havuçlar verevine doğranır. Soğan yarım halka formunda doğranır.
  2. Altı yavaşça geniş bir tencere orta ateşte ocağa alınır, içine zeytinyağ koyulup yavaşça ısınınca soğanlar eklenir.
  3. Soğanların rengi hafifçeçe değiştiğinde havuçlar eklenir, ortada karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.
  4. Havuçlar kavrulup soğanlar da kızarmaya yaklaşınca pırasalar eklenir.
  5. 3-4 dakika ortada ezmeden dikkatlice karıştırılarak kavurmaya devam edilir (pırasa eklendikten daha sonra epeyce karıştırmaya gerek yok).
  6. Ardından suyla yumuşatılmış salça eklenerek 2 dakika kadar da o denli kavrulur.
  7. En son yıkanmış pirinçler, tuz ve portakal suyu eklenip kapağı kapanır, altı mum alevine getirilir ve 45 dakika kadar pişirilir.
  8. Pişip, pişmediğini havuçlardan denetim edebilirsiniz.
  9. Altı kapatıldıktan daha sonra ağzı açılmadan oda sıcaklığında ılıması beklenip öylece servis edilir. Yapmaktan ve yapılışını anlatmaktan en keyif aldığım zeytinyağlı yemek
    🙂
Portakal Suyu İle Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst