Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet orta uzunluk ayva
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 adet havuç 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytin yağı ( göz sonucu)
  • Kereviz yaprakları
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı şeker
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kereviz ,ayva, havuç ve patatesi küp küp doğrayıp yarım limon sıkılmış suda kararmaması için 15 dk bekletelim.
  2. Tavaya yağımızı alıp yarım ay halinde kestiğimiz soğanı kavuralım ve salçamızı ekleyelim.
  3. Az kavurun daha sonra beklettiğimiz ve süzdüğümüz zerzevatları ve sarımsağı ekleyelim.
  4. Biraz soteleyip portakal suyumuzu ve göz sonucu suyumuzu da ekleyip tuz ve dilerseniz baharat ekleyip pişirin.
  5. İçerisine ince doğranmış kerevizin yapraklarını indirmeye yakın ekleyebilirsiniz ben o biçimde pişirdim.
Bol vitaminli zeytinyağlı yemek oldu.

Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst