Portakallı Kereviz Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 orta uzunluk kereviz
  • 1 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet küp şeker yada 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Dileğe göre istenirse yarım çay bardağıda sıvı yağ
  • 3 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Tuz
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yapılışı: kerevizleri soyup limonlu suda bekletiyoruz kararmaması için.
  2. Patateside birebir şekilde soyup, tıpkı suda bekletiyoruz, kerevizin yeşil yapraklarından taze olanlardan bir kaç tanede yıkıyoruz.
  3. Birinci önce bir sıra kereviz ve patatesleri halka halka doğrayıp sırasıyla diziyoruz, tencereye yapraklarınıda doğrayıp, ortalarına serpiştiriyoruz.
  4. Havuçları soğanları herbirinden üstüste diziyoruz portakalları ve limonu sıkıyoruz sularını üzerlerine gezdiriyoruz3-4 tane kesme şekeri ve tuzunu serpiyoruz.
  5. Zeytinyağı ve sıvı yağıda gezdirip, pişirmeye bırakıyoruz yarım saate yakın kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz ????????????afiyet olsun canlar ????
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst