Portakallı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet soğan
 - 1 adet havuç
 - 2 adet pırasa
 - 1 adet portakal
 - 1 yemek kaşığı pirinç
 - 1 bardak su
 - 1 küp şeker
 - Zeytinyağ
 - Tuz
 - Karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları iri olacak biçimde doğruyoruz.
 - Tencereye zeytinyağı ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
 - Soğanlar kavrulurken üzerine tuz ve şekeri ekliyoruz.
 - Havucun kabuklarını soyup, formu değerli değil doğruyoruz ve kavrulan soğanlara ekliyoruz.
 - Pırasaları da hali isteğe nazaran doğrayıp, tencereye ekliyoruz.
 - Kısık ateşte kavrulurken 1 adet portakalın suyunu ve 1 bardak suyu tencereye ekliyoruz.
 - Pirinci yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz, pırasaları ezmeden karıştırıp, kapağını kapatıp, altını kısıyoruz.
 - Tamamen suyunu çekene kadar orta ara denetim ediyoruz. Afiyet olsun.