Portakallı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet pırasa
- 1 adet portakal
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 bardak su
- 1 küp şeker
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları iri olacak biçimde doğruyoruz.
- Tencereye zeytinyağı ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulurken üzerine tuz ve şekeri ekliyoruz.
- Havucun kabuklarını soyup, formu değerli değil doğruyoruz ve kavrulan soğanlara ekliyoruz.
- Pırasaları da hali isteğe nazaran doğrayıp, tencereye ekliyoruz.
- Kısık ateşte kavrulurken 1 adet portakalın suyunu ve 1 bardak suyu tencereye ekliyoruz.
- Pirinci yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz, pırasaları ezmeden karıştırıp, kapağını kapatıp, altını kısıyoruz.
- Tamamen suyunu çekene kadar orta ara denetim ediyoruz. Afiyet olsun.