Portakallı Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 bardak su
  • 1 küp şeker
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Portakallı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları iri olacak biçimde doğruyoruz.
  2. Tencereye zeytinyağı ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar kavrulurken üzerine tuz ve şekeri ekliyoruz.
  4. Havucun kabuklarını soyup, formu değerli değil doğruyoruz ve kavrulan soğanlara ekliyoruz.
  5. Pırasaları da hali isteğe nazaran doğrayıp, tencereye ekliyoruz.
  6. Kısık ateşte kavrulurken 1 adet portakalın suyunu ve 1 bardak suyu tencereye ekliyoruz.
  7. Pirinci yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz, pırasaları ezmeden karıştırıp, kapağını kapatıp, altını kısıyoruz.
  8. Tamamen suyunu çekene kadar orta ara denetim ediyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst