Poşe Yumurtalı Beşamel Soslu Fırında Ispanak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Poşe Yumurtalı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sosu için

  • 1. 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Poşe Yumurtalı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanakların saplarını kesip doğrama dan fazlaca uygun yıkıyoruz.
  2. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su koyup bir dakika kadar bekletiyoruz. bu biçimde yapmamızın niçini kekremsi tadının gitmesi için.
  3. Ispanakları uygunca süzüp doğruyoruz.
  4. Soğanları doğrayıp sıvı yağıda biraz kavurup. Ispanakları tuzu şekeri ekleyip kapağını kapatıp beş dakika kadar kavuralım.
  5. Beşamel sosu için.Tereyağını biraz kavurup unu ekliyoruz.
  6. Unun rengi pembeleşince yavaş yavaş sütünü ekliyoruz. Yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
  7. Poşe yumurta üretimi.Derin küçük bir tencereye 4. Bardak kadar su bir fiske tuz ve bir yemek kaşığı sirke koyup kaynatıyoruz.
  8. Kaynayan suyu kaşıkla uygunca çevirip yumurtaları tek tek kıralım 3 dakika kadar pişirelim pişen yumurtaları kevgirle alıp kavurduğumuz ıspanakların yumurta için açtığımız yuvarlaklara koyalım. Arzu’ya bağlı yumurtaları kişi sayısına göre yapabiliriz. Ben 3 tane yaptım.
  9. Üzerine beşamel sosumuzu yayıp.
  10. En üstüne de kaşar peynirimizi serpip fırına verelim.
  11. 10 dakika kadar fırında üzeri kızarana kadar. Pişirelim.
  12. Kızaran ıspanağı mızı fırından çıkarıp servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun ????
    ☺
    .
Poşe Yumurtalı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst